Vuosi 2008

Valitse vuosi: 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

Näyttelytuloksia Suomesta | Näyttelytuloksia ulkomailta | Koetuloksia | Uutisia

Näyttelytuloksia Suomesta 2008

NÄYTTELYTULOKSIA / 14.12.2008 Messukeskus, Helsinki, Voittaja-08
Kati, Kirsi ja Osku matkasivat Helsinkiin Voittaja-näyttelyyn. Helmi-samojedi sai jäädä tällä kertaa kotiin karvattomana. Pohjiksia oli ilmoitettu yli 20 ja tuomarina toimi Paavo Mattila. Osku oli innoissaan syksyn näyttelytauon jälkeen ja esiintyi mahtavasti. Osku oli ROP ja sai Voittaja-tittelin. Ryhmäkilpailussa Oskua esitti leijonistaan kuuluisa Ilpo Ojala. Suuret kiitokset Ilpolle!


Photos: Sanna Kiho

Vaikkei rotujärjestöllä olekaan virallista Vuoden Näyttelykoira-kilpailua, niin voimme kuitenkin hyvällä omalla tunnolla todeta, että Osku on tänä vuonna Suomen voitokkain pohjanpystykorva: kolme ryhmäsijoitusta, paras suomalainen uros-pohjis MV-näyttelyssä ja monia ROP-voittoja. Tästä on hyvä jatkaa! Kiitos Juhalle mahtavasta koirasta ja Soilelle kaikista hyvistä neuvoista!

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 2.11.2008 Kajaani, ryhmänäyttely
Toisena päivänä mukana olivat sekä Moona että Kalle. Tuomareina kingeillä oli Jan Sonne-Schmidt Tanskasta. Moona oli tällä kertaa PEK 2 ja sai kunniapalkinnon. Kalle osallistui viimeiseen näyttelyynsä ennen varhaiseläkettä, tuloksena hienosti VSP. Parasta päivässä oli se, että Kallen tyttärestä Beautysta tuli FIN MVA ja oli ROP. Onnittelut Mialle!
 
NÄYTTELYTULOKSIA / 1.11.2008 Kajaani, pentunäyttely

Kingi-neitonen Moona eli Mona-Lisa osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä. Tuomarina oli Marjo Nygård ja tuloksena hienosti ROP-pentu.

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 1.-3.8.2008 Kuopio Kv
Pitkä ja raskas näyttelyviikonloppu on takana. Tulokset olivat tällä kertaa keskinkertaisia, muutaman EH:n lisäksi saimme:
1.8. pohjis Osku ROP
2.8. kingi Kalle PU-3 ja samojedi Helmi PN-4
3.8. kingi Kalle PU-2 vaca

Onnittelut Moonan äidille Sandralle ensimmäisestä sertistä!

Kiitokset Kirsille ja Reetalle matkaseurasta. Kiitokset myös Nikolle Oskun esittämisestä sekä Juhalle ja Ilonalle Kallen esittämisestä!

Nyt jäämme syksyksi tauolle näyttelyistä, sillä Oskua kutsuvat metsälinnut ja kokeet. Seuraavat näyttelyt vasta loppuvuodesta, kun nuoret tyttömme pääsevät kehiin.

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 20.7.2008 Ylivieska Kv
Taas mukana olivat pohjis ja samojedi. Helmi jatkoi hienoa putkeaan, tuloksena ERI1, PN-3, vara-sert. Tämä oli Helmin viimeinen näyttely juniori-luokassa.

Mukana oli myös Unna 4,5 kk tutustumassa näyttelyn hälinään.

Osku oli PU-3 ja cacib. Kingeissä Juhan hieno Mimosa oli VSP. Mimosa on Moonan isosisko.

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 13.7.2008 Oulu Kr
Tällä kertaa Katin mukaan lähtivät Ouluun Kirsi, Reetta ja Helmi, kumikengillä varustettuina. Osku sai tyytyä PU2-sijoitukseen ja Helmi oli ERI2, vara-sert.
 
NÄYTTELYTULOKSIA / 12.7.2008 Oulu Kv
Kati ja Tiina olivat tämän kesän "sotkuisimmassa" näyttelyssä: näyttelyn nurmikenttä oli nilkkoja myöten mudassa. Valkoinen koira ei ollut kaunis näky kehän jälkeen, mutta tuloksena kuitenkin Oskulle ROP Arvi Ellmenillä.
 
NÄYTTELYTULOKSIA / 5.7.2008 Mikkeli Kr
Kallen poika Bosse, Rapidash Baronett Boss oli Mikkelissä ROP ja sai viimeisen sertin tullen FIN MVA:ksi. Onnea!
 
NÄYTTELYTULOKSIA / 7.6.2008 Pieksämäki
Kati ja Kirsi olivat Helmin, Oskun ja Kallen kanssa viettämässä aurinkoista kesäpäivää Pieksämäen näyttelyssä. Samojedi-Helmi sai ERI2 ja vara-sert. Onnittelut pentuesisko Taikalle ROP:sta!
Sitten oli Oskun vuoro ja tuloksena ROP Raimo Viljanmaalla.
Kalle myös voitti ROP:n ja tapasi myös lapsensa Beautyn ja Bossen.

Päivä huipentui Oskun hienoon RYP-2 sijoitukseen! Nyt pidämme muutaman viikon näyttelytauon ja jatketaan sitten heinäkuussa.


Kalle lastensa kanssa

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 24.5.2008 Sotkamo ryhmänäyttely
Vietimme Jukan, Lotan sekä "tiimiläistemme" Reetan ja Kirsin kanssa aurinkoisen (viimeinkin lämmintä!) näyttelypäivän Sotkamossa. Päivästä tuli erittäin hieno: molemmat sekä pohjis-Osku että samojedi-Helmi olivat ROP. Vielä juniori-ikäinen Helmi teki yllätyksen ryhmässä ja voitti sen! Lopullinen tulos oli BIS-2.


Helmi BIS-2!


Osku ROP

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 18.5.2008 Joensuu KV

Kylmässä ja lumisateisessa "kesä"-näyttelyssä Osku PU-2, vara-cacib.
Tuomarina Soile Bister.

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 20.4.2008 Jyväskylä Kv

Kalle PU-3


 

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 13.4.2008 Kajaani ryhmänäyttely

Nyt vuorossa oli todella lähinäyttely, sillä näyttelypaikka oli meiltä kävelymatkan päässä. Osku voitti suvereenisti rodun ja oli vielä arvostetulla tuomarilla Arvi Ellmenillä RYP-2! Kati esitti myös Oskun morsiamen Pohjanukon Rean, joka sai viimeisen sertinsä ja oli VSP. Kiitokset Saaralle Oskun esittämisestä sekä suuret onnittelut Arturin toisesta BIS-voitosta!


 

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 1.3.2008 Juuka

Samojedi-Helmi sai jo toisen sertin! Tulos ERI1, PN-2, sert.

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 23.2.2008 Tuusniemi

Tällä kertaa Kati lähti näyttelyyn ilman omaa koiraa esittämään samojedi-Helmiä. Tulos oli erinomainen 10 kk ikäiselle koiralle: ERI1, PN-2, sert!


Jupik Jäänhelmi, isä: Tuulian Jäinen Jalokivi, emä: Jupik Pirre-Piipero,
kasv. Maritta ja Tiia Taipale, om. Reetta ja Kirsi Leinonen, Jormua

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 2.2.2008 Eno ryhmänäyttely

Kingi Chic Choix Duke of Anjou ROP. Samojedi Jupik Jäänhelmi oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään ERI/1 ja sai lisäksi vara-sertin.


ROP Chic Choix Duke of Anjou


ERI/1 vara-Sert: Jupik Jäänhelmi

 
NÄYTTELYTULOKSIA / 5.1.2008 Kajaani KV

Näyttelyvuoden aloittaa meidän oma näyttelymme Kajaanissa. Näyttelyyn osallistui huimat 15 pohjista ja Osku voitti rodun Gert Christensenin arvostellessa - mukava alku vuodelle! Samojedi-neiti Helmi, Jupik Jäänhelmi, aloitti näyttelyuransa hienosti ollen ROP-pentu. Tätä neitiä on todella ilo esittää, ikää on vasta 8 kk, mutta esiintyy jo kuin vanha tekijä.


pohjanpystykorva Chic Choix Elosalama PU-1, cacib, ROP
 

 

Näyttelytuloksia Suomesta | Näyttelytuloksia ulkomailta | Koetuloksia | Uutisia

Näyttelytuloksia ulkomailta 2008

NÄYTTELYTULOKSIA ULKOMAILTA / 6.7.2008 MV-08 Tukholma, Ruotsi

Kati osallistui Oskun kanssa tämän vuoden tärkeimpään tapahtumaan. MV-titteli oli lähellä, sillä Osku voitti käyttöluokan, sai sertin ja oli ns. "PU-2" vara-cacibin kera. Koska voittaja oli jo KANS MVA, niin Cacib siirtyy Oskulle ja näin ollen Oskusta tuli nyt KANS MVA!!! Joten ihan hyvä reissu :-)


Kuva: Soile Torvinen

Vielä onnittelut Saaralle Kasperin MV-tittelistä ja Tiinalle Jasmin MVV-tittelistä!

 
NÄYTTELYTULOKSIA ULKOMAILTA / 31.5.-1.6. Piteå KV, Ruotsi

Olimme koko perheen voimin lomailemassa Ruotsissa ja samalla kävimme näyttelyssä Oskun ja Kallen kanssa. Tulokset olivat aivan mahtavia! Lauantaina pohjiksia oli ilmoitettu 8, tuomarina Aina Lundmark. Osku vei voiton ja oli ROP sekä tuli Ruotsin valioksi. Päivä parani vielä entisestään ja Osku oli pystykorvaryhmän RYP-3 sekä ruotsalaisten rotujen eli Bästa Blågula hund-2!
Sunnuntaina oli Kallen vuoro. Kingejä oli ilmoitettu 3, kaikki Suomesta, tuomarina Tamara Sarmont Valkovenäjältä. Kalle oli myös ROP ja tuli samalla sekä Ruotsin että Pohjoismaiden valioksi!

 
NÄYTTELYTULOKSIA ULKOMAILTA / 12.4.2008 Pietari KV, Venäjä

Kallen poika Bosse eli Rapidash Baronett Boss sai SERT, CACIB, ROP, RKFV-08 JA RUS MVA!

 

Näyttelytuloksia Suomesta | Näyttelytuloksia ulkomailta | Koetuloksia | Uutisia

Koetuloksia 2008

KOETULOKSIA / Tilannekatsaus

Tänä vuonna kokeet eivät ole onnistuneet odotetunlaisesti, sillä ainakin Kainuussa on ollut todella vähän lintuja.

30.8. Kuhmo, kv. koe, Osku VOI 0, 16 pist.
31.8. Kuhmo, kv. koe, Osku VOI 3, 48 pist.
20.9. Sotkamo, PM-koe, Osku VOI 3, 59 pist.
21.9. Sotkamo, PM-koe, Osku VOI 0, 47 pist.

Osku oli piirinmestaruuskokeen yhteistuloksissa 5.

 

Näyttelytuloksia Suomesta | Näyttelytuloksia ulkomailta | Koetuloksia | Uutisia

Uutisia 2008

UUTISIA / 5.12.2008 "Elvis has left th building"

Elvis the King Himself nukkui suruksemme pois rauhassa kotona. Ikää Elvikselle ehti kertyä kunnioitettavat 14,5 vuotta ja Elvis olikin tiettävästi vanhin elossa ollut sealyham Suomessa. Elvis oli nimensä mukaisesti "elvistelijä", hyvin tietoinen omasta paremmuudestaan ja näytti sen myös kehässä. Elvis oli 1990-luvun menestynein sealy Suomessa ja myös "Se Elämäni Koira", jollaisen saa vain kerran elämässään. Suuret kiitokset Juhalle, että hän uskalsi antaa tällaisen "kultamunan" aloittelevalle nuorelle. Paras arvostelu, mitä Elvis koskaan sai, oli Hans Lehtisen sanat "tämä koira on omistajalleen todellinen kultamuna, onnittelut".
Elvis has left the building, but we remember him forever!


 
NEWS / 23.11.2008
Jukka kaatoi syksyllä ison uroshirven ja tässä sen sarvet valmiina
seinälle laitettavaksi.

 
UUTISIA / 1.-2.11.2008 "Kekrikarkelot"

Kerhomme Kainuun Seurakoira- ja Terrierikerho ry täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Tämän vuoksi järjestimme juhlaviikonlopun täynnä tapahtumia: Juha Kareksen luento perjantaina, lauantaina PM-agilitykisat ja pentunäyttely sekä illalla juhlaillalliset ja sunnuntaina ryhmänäyttely. Kati oli juhlaviikonlopun "jokapaikan höylä" sekä näyttelyn sihteeri. Kiitokset kaikille talkoisiin osallistuneille! Meillä oli hieno viikonloppu!

Kati kiittää: olen ollut KSTK:n jäsen noin 20 vuotta ja hallituksen jäsenkin jo vuodesta 1997. Välillä olen vastannut näyttelykoulutuksesta ja välillä olen ollut kerhon sihteeri. Sain kunnian vastaanottaa 40-vuotisjuhlassa 1.11.08 KSTK:n viirin kerhon hyväksi tehdystä pitkäaikaisesta työstä. Kiitos kaikille yhteistyöstä! Nyt on aika sanoa hyvästit hallitustyölle ja jatkaa kohti uusia haasteita.


Kiitos yhteistyöstä, KSTK ry!


 
UUTISIA / 14.8.2008 Tulevaisuuden toivo
Saimme kuvia Oskun pojasta Toivosta eli Topista. Toivo on parempi versio isästään, joten odotamme hänestä tulevan todella mahtavan. Toivo kuvassa 10 viikkoa.

 
UUTISIA / 1.8.2008
Peppi tuli kotiin! Jukka haki Oskun tyttären Suomussalmelta. Peppi on oikea riiviö, luonnetta löytyy. Kiitos Timo ja Eila yhteistyöstä!
 
UUTISIA / 10.7.2008

Kävimme uudelleen katsomassa Oskun ja Pikun rakkauden lapsia. Teimme samalla päätöksen, että Peppi-tyttönen tulee meille parin viikon päästä. Odotamme innolla!

 
UUTISIA / 22.6.2008

Kävimme katsomassa Oskun lapsia Suomussalmella. Hyvältä näyttää, pentue on tasainen. Mietitään, kumpi narttupennuista tulee Oskun kaveriksi...

 
UUTISIA / 4.6.2008 Pohjis-pennut ovat syntyneet!
Oskun ja Pikun rakkauden hedelmät syntyivät 4.6. Kaikkien yllätykseksi pentuja syntyi 5, kolme urosta ja kaksi narttua.
 
UUTISIA / 19.5.2008
Samojedi-Helmi sai pikkusiskon! Leinosen perheeseen tuli Puolasta samojedi-tyttö Unna Chatanga-kennelistä. Lisää Unnasta myöhemmin. (2 kuvaa Unnasta)

 
UUTISIA / Perheessämme uusi kingi!

Perheessämme on nyt toinen kingi, nimittäin pieni neitonen Moona, Chic Choix Dear Desdemona. Kiitos Juha!


 

 
UUTISIA / 5.-.6.4.2008

Mahdollisesti pohjis-pentuja tulossa huippusuvuista! Osku astui Pohjanukon Rean. Tässä yhdistelmässä yhdistyvät kolme huippusukua: Pakkasrustan, Homenokan ja ruotsalainen Rönnbäckens. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä syntyy.


Pohjanukon Rea
 

 
UUTISIA / 4.3.2008

Olimme viettämässä lasten kanssa hiihtolomaa, kun Annin kunto yllättäen huononi. Eläinlääkärissä syyksi ilmeni märkäkohtu eikä mitään enää ollut tehtävissä näin vanhalle koiralle. Anni nukkui pois 12,5-vuotiaana ja haudataan mökille Mellin viereen. Suuri on surumme, sillä viimeinen oma kasvatti ja suuri persoona on nyt poissa.

 
UUTISIA / 11.1.2008

Sealy Elvis sai vielä 13 vuoden ikäisenä yhden tittelin lisää: POHJ MVA!