Vuosi 2009

Valitse vuosi: 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

 

12.-13.12.2009 V-09 ja PMV-09 Helsinki

Tänä vuonna Messari-viikonloppu kului Katilla tiiviisti opiskellessa suomenpystykorvia, beagleja ja tiibetinterriereitä loppukokeeseen. Tiimistämme kävi kehässä kuitenkin pyörähtämässä Topi voittaen molempina päivinä sertit ja Peppi oli lauantaina ns. "PN-5".

Nyt on aika kiittää kaikkia mahtavasta vuodesta! Tiimimme voitti tämän vuoden aikana:

2 x BIS-1, 3 x RYP-1, RYP-3, RYP-4, BIS-JUN-1, BIS-PEN-4, 16 x ROP, 17 x sert, C.I.E., FIN & NO MVA, BALTV-09, LV & EE JMVA.

Kiitos kuuluu Pepille, Oskulle, Toivolle, Kustille, Helmille ja Moonalle!

 
3.11.2009 Peppi AVO 1

Peppi kävi toisessa linnunhaukkukokeessa ja sai hienosti AVO1-tuloksen 81 pisteellä. Peppi siirtyy nyt voittajaluokkaan.

 
31.10.-1.11.2009 Riika, Latvia, 2xKV

Topi taas edusti maailmalla, tällä kertaa Latviassa. Tuloksena hienosti molempina päivinä ROP ja jun-sert, joten Toivo on nyt Latvian ja Viron Juniorivalio! Onnea Niinalle!


kuva: Hanna Keränen

 
24.10.2009 Seinäjoki KV

Oskun tytär Merryview's Kiri Te Kanawa osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä ja oli Arild Bergetillä ROP-pentu. Onnea Rönnkvistin perheelle!

 
5.10.2009 Oskusta tupla-inttivalio!

Oskulle vahvistui nyt myös C.I.E-valionarvo, joten Osku on nyt tupla-kansainvälinen valio!

 
20.9.2009 PM-LINT koe, Sotkamo

Oskun ensimmäinen haukkukoe tälle syksylle, tuloksena kelpo 6. sija ja VOI3-tulos 57 pisteellä.

 
19.9.2009 Kati on nyt tuomarikokelas!

Katin pitkäaikainen haave on toteutunut: pääsi uusimmalle ulkomuototuomarikurssille! Ensimmäinen rotu tulee olemaan cavalier, ehkä sitten myöhemmin myös kingit ja pohjikset. Tämä syksy onkin tiivistä ajelua etelään parin viikon välein. Näin ollen omien koirien näyttelyt tulevat seuraavan parin vuoden aikana valitettavasti vähenemään ja myös Katin handlerin ura päättyy tähän, koska ei saa enää esittää muiden koiria. Kiitos kaikille ihanille koirille, joita on ollut kunnia saada esittää näinä vuosina! Nyt kohti uusia haasteita...

 
7.9.2009 Eemil tuli Ranskasta

Meille tuli uusi kingi-vauva Ranskasta, Tierra De Suerte -kennelistä. Eemil eli kotoisammin Eemeli on todella reipas poika. Lisää Eemelistä myöhemmin.

 
5.9.2009 2 viikon AVO-koe

Peppi kävi elämänsä ensimmäisessä LINT-kokeessa ja sai heti hienon tuloksen AVO2, 63 pist ja kokeen paras koira!

 
22.8.2009 Baltian Voittaja, Tallinna KV, Viro

Oskun poika Topi eli Toivo edusti hienosti tiimiämme Tallinnassa. Pohjikset arvosteli Wera Hubenthal Norjasta. Hän ihastui kovasti Toivoon, joka oli ROP, sai jun-sertin ja tittelin BALTJV-09! Onnea Niinalle!

 
15.-16.8.2009 Joensuu KR & Joensuu KV

Meidän tämän kesän viimeisestä näyttelyviikonlopusta tuli unohtumaton! Olimme molemmat päivät Joensuussa pohjisten kanssa. Lauantaina tuomarina oli Paavo Mattila ja Peppi hienosti ROP ja sert ja veli Topi VSP ja sert. Ryhmäkilpailussa Peppi pääsi 7 parhaan joukkoon, tuomarina Willemine van Deij Hollannista.


Photo: TEXTerri

Sunnuntaina pohjikset arvosteli arvostettu Hans Lehtinen. Juuri tämän vuoksi Pepin lisäksi kehässä oli myös Osku. Oskun esitti Paavo Tervonen ja tuloksena PU-2. Kiitos Paavolle! Peppi taas loisti ja oli ROP. Mutta todellinen yllätys oli vasta tulossa ja kaksinkappalein! Ensin oli 5-ryhmän arvostelu ja tuomarina Jukka Kuusisto. Peppi oli upeasti RYP-1! Tietääksemme tämä oli ensimmäinen kerta, kun Suomessa pohjis voitti ryhmän KV. näyttelyssä. Sitten kiirehdimme vielä BIS-juniorin valintaan, tuomarina Paavo Mattila. Peppi ei tässäkään kisassa tyytynyt vähempään vaan oli myös näyttelyn kaunein junior! Suuret kiitokset Paavo Mattilalle ja Jukka Kuusistolle!


Photo: TEXTerri

Nyt jäämme tauolle näyttelyistä ja koiramme keskittyvät syksyn kokeisiin ja metsästykseen. Palaamme kehiin loppuvuodesta, toivottavasti yhtä hienoin tuloksin :)

 
9.8.2009 Kajaanin ryhmänäyttely

Nyt vuorossa oli meidän kerhon oma näyttely. Järjestelytöiden ohessa Jukka kävi esittämässä Pepin kehässä ja tuloksena mahtavasti ROP ja viides sert! Arvostamme tätä voittoa erittäin korkealle, koska tuomarina pohjiksilla oli rodun spesialisti Erna-Britt Nordin Ruotsista. Tack så mycket Erna! Ryhmäkilpailussa Peppi valittiin vielä isosta ryhmästä 7 parhaan joukkoon. Kiitos Paavolle esittämisestä!

Reetta osallistui Unnan kanssa Junior Handler-kilpailuun ja oli hienosti nuorempien ryhmän kolmas.
 

 
3.8.2009 Match Show, Kajaani

Lotta-neiti kilpaili jälleen Lapsi- ja koira-kisassa Pepin kanssa. Kesän harjoittelu junior handler-koulutuksessa on tuottanut tulosta ja Lotta voitti kisan! Kiitos Katjalle hyvästä opetuksesta!

 
2.8.2009 Iisalmi KV

Tällä kertaa omat koirat saivat vapaan viikonlopun näyttelyistä, sillä Kati arvosteli Iisalmen näyttelyssä Junior Handler SM-osakilpailun. Kiitos Saaralle vaihtokoirasta!


Photo: TEXTerri

 
25.7.2009 Mikkeli KV

Tällä kertaa meillä mukana olivat Moona ja Unna. Kingit arvosteli Vija Klucniece Latviasta ja Moona sai ensimmäisen sertinsä ja oli kovassa joukossa PN3. Samojedeissa Unna jälleen voitti luokkansa ERI:llä, tuomarina Stefan Sinko. Pohjiksissa Oskun poika Topi eli Toivo voitti rodun ja sai toisen sertin, tuomarina Juha Putkonen. Hienoa!

 
18.-19.7.2009 Oulu 2 x KV

Lauantaina kingi Moona oli PN-3, vara-sert, varacacib.
Sunnuntaina oli pohjisten vuoro. Osku oli ROP ja Peppi PN-3, vara-sert. Osku valittiin vielä ryhmäkilpailussa jatkoon 10 parhaan joukkoon, hienoa!

 
12.7.2009 Kemi

Kemissä sisarukset Peppi ja Toivo jatkoivat hienoa menestystään. Pohjikset arvosteli uusi tuomari Pirjo Aaltonen. Ensiksi Toivo voitti urokset ja sai sertin. Sitten Peppi voitti nartut, sai jo neljännen sertinsä ja lopuksi vielä hurmasi tuomarin ROP-voittoon asti! Myös Helmi-samojedi oli mukana. Tuomarina oli Helge Lie ja tuloksena hienosti ERI1, PN-3.


Peppi ROP & Sert


Toivo VSP & Sert
 

 
27.-28.6.2009 Pohjispäivät, Suomussalmen Hossa

Kati ja Jukka osallistuivat Pohjispäivien järjestelyihin. Tapahtumaan osallistui yli 200 ihmistä ja toista sataa koiraa. Kiitokset kaikille, oli kiva viikonloppu!

Pohjispäivillä oli myös Oskun, Pikun ja lasten perhetapaaminen. Tähän yhteiskuvaan ehtivät vas. Erkki ja Jape, kasvattajat Timo ja Eila ja Peppi ja Piku sekä Liisa ja Söpö.

Pepin emä Pohjanukon Rea eli Piku oli hienosti Open Shown BIS-1,
tuomarina Reino Korpela.

Lotta osallistui Peppiä esittäen Lapsi ja koira-kisaan ja hienosti voitti sen!

 
26.6.2009 Terveystuloksia

Osku, Chic Choix Elosalama: silmät terveet
Peppi: silmät ja polvet terveet

 
21.6.2009 Rovaniemi KV

Moona-kingi ja samojedit Unna ja Helmi osallistuivat Rovaniemen näyttelyyn. Moona on kevään kasvatellut turkkiaan ja nyt kesän ensimmäisessä näyttelyssään Moona oli Tiina Tauloksella PN-2, vara-sert, vara-cacib. Sammareissa Unna voitti luokkansa ja Helmi oli ERI4.

 
13.-14.6.2009 Riika, Latvia, 2xKV

Oma paikallinen kerhomme järjesti bussimatkan Riikaan. Matkalle osallistui 12 ihmistä ja 15 koiraa ja saldo oli hieno: 9 uutta Latvian valiota, 4 uutta kansainvälistä valiota sekä yksi ryhmäsijoitus. Kiitos kaikille hauskasta matkaseurasta! Ja erityiskiitos kuskille Terolle!

Katilla mukana oli pohjis Osku ja samojedi Helmi sekä Niinalla pohjis Toivo. Tässä tulokset:

13.6.
Osku ROP, sert, cacib, LV MVA
Toivo PU-2, jun-sert
Helmi PN-3

14.6.
Osku PU-2, cacib
Toivo ROP, jun-sert
Helmi PN-4Lisäksi Kati esitti laekenois-Rommin, Valkohampaan Grinch,
joka oli molempina päivinä ROP.

 
7.6.2009 Tuuri KR

Unnan kesän ensimmäinen näyttely ja hienosti Paula Heikkinen-Lehkosella ERI1, PN-4, vara-sert.

 
4.6.2009 Surun päivä

Pepin 1-vuotissyntymäpäivä muuttui meillä surujuhlaksi. Aivan yllättäin Kalle sai yöllä pahan epilepsia-kohtausten sarjan eikä enää hoidoista huolimatta lopulta tullut tajuihinsa. Kohtaukset olivat luultavasti aiheuttaneet vakavan aivovaurion. Ei ollut muuta ratkaisua kuin päästää Kalle kivuistaan. Olemme koko perhe järkyttyneitä, mutta Kallen vekkulimainen persoona jää ikuisesti mieliimme.

 
16.5.2009 Varkaus KR & Ristijärvi RN

Tiimimme jakaantui tänään kahteen eri näyttelyyn. Pohjikset Peppi ja Osku osallistuivat Varkauden näyttelyyn. Pohjiksia oli 9 ja tuomarina Paavo Mattila. Aluksi Osku voitti urokset ja sitten jännitettiin Peppiä, joka taas jälleen yllätti: PN-1 ja kolmas sert. Suurin yllätys oli vasta tulossa, Peppi voitti rodun ja vielä ryhmäkilpailussa sijoittui neljänneksi! Mitä vielä voimmekaan odottaa tältä pieneltä neidiltä, kunhan hän vielä kasvaa...


Isä & Tytär                                             Iiro & Peppi


photo: Sanna Kiho

Samojedi-Helmi ja Oskun lapset Topi ja Söpö osallistuivat samaan aikaan Ristijärven ryhmänäyttelyyn. Helmi oli PN-3, tuomarina Anneli Sutela. Pohjiksia oli ilmoitettu 12 ja tuomarina Tuula Savolainen. Topi oli jälleen kerran PU-2 ja vara-sert, samoin myös Söpö oli PN-2 ja vara-sert.

 
9.5.2009 Lapua, ryhmänäyttely

Oskun lapset valloittavat kaikkialla! Pepin veli Kusti teki mahtavan tempun Lapualla: ensin Kusti voitti rodun Marja Talvitiellä, sitten oli vielä RYP-1 ja päivän päätteeksi BIS-1!!! Mitä isä edellä, sitä lapset perässä...

 
2.5.2009 Pennut 7 viikon ikäisinä!

Jukka kävi katsomassa Oskun ja Janen lapsia. Tässä kuvia pennuista.

 
25.4.2009 Kiuruvesi, ryhmänäyttely

Kati ja Kirsi lähtivät yrittämään Helmille viimeistä sertiä Kiuruvedelle. Helmi oli 4 päivää yli 2-vuotias ja teki todellisen yllätyksen: ensin PN-1, sert ja FI&NO MVA, sitten vielä Pekka Teini valitsi Helmin ryhmän parhaaksi ja lopuksi Helmi vielä hurmasi Harto Stockmarin ja oli koko näyttelyn kaunein!

Samaan aikaan Oskun poika Topi osallistui Tervolan ryhmänäyttelyyn ja oli Leila Kärkkäällä PU-2 ja vara-sert. Hienoa!

 
18.-19.4.2009 Harstad KV Norja & Kajaanin ryhmänäyttely

Kati, Kirsi ja Reetta matkasivat pitkän 1 000 km:n matkan Pohjois-Norjaan mukanaan Osku ja Helmi. Jukka ja Peppi jäivät osallistumaan samaan aikaan Kajaanin ryhmänäyttelyyn. Pohjikset arvosteli Jörgen Hindse Tanskasta ja Peppi oli PN-3 ja sisko Söpö oli PN-2 ja vara-sert.

Norjan näyttelypäivä alkoi kovalla lumimyrskyllä. Näyttely oli kuitenkin hyvin järjestetty. Ensin kehään meni Osku, mutta sai tyytyä tällä kertaa PU-2 ja vara-cacib, tuomarina oli Karl-Erik Johansson. Sitten oli Helmin vuoro ja yli 20 samojedia, joista puolet Suomesta. Tuomari oli Ligita Zake. Helmi aluksi voitti nartut, sai Norjan sertin ja cacibin ja oli vielä ROP. Myrskypäivä huipentui vielä hienoon RYP-3 sijoitukseen, tuomarina Gunnel Holm.

Kingeissä sukulaiset veivät kaiken eli Kallen veli Werneri, Chic Choix Sir Brighton oli ROP ja tuli NO&KANS MVA. Moonan äiti Tucherish Crysandra oli VSP ja sai sertin ja cacibin.

 
28.3.2009 Kemijärvi RN

"Pojasta polvi paranee", näin pitää hyvässä kasvatustyössä käydäkin. Kemijärven ryhmänäyttelyssä vasta 9-kuukauden ikäiset Oskun lapset jo voittivat isänsä! Pohjiksia oli ilmoitettu peräti 30 ja Topi oli PU-2, vara-sert ja Osku PU-3. Peppi puolestaan sai jo toisen sertinsä, voitti nartut ja oli loppujen lopuksi VSP!


Toivo

Myös samojedi-Helmi palasi takaisin kehiin turkinkasvatuslomaltaan ja oli hienosti PN-2 ja sert.
 

 
19.3.2009 Osku #2 Vuoden Näyttelykoira 2008 Kainuussa

Osku tuli Vuoden Näyttelykoira 2008 -kilpailussa Kainuussa toiseksi! Kilpailun järjesti Kainuun Seurakoira- ja Terrierikerho ry.

 
16.3.2009 Pohjis-pennut syntyneet!

Oskulle ja Janelle syntyi 4 pentua: 3 urosta ja 1 narttu. Pennuista löytyy lisää tietoa:
http://home.agrolink.net/merryviews/

 
14.3.2009 Tampere KV

Lomailimme perheen kanssa viikonlopun entisessä kotikaupungissamme Tampereella ja mukana oli myös kolme koiraa näyttelyssä. Pohjiksissa Peppi esiintyi ekaa kertaa virallisissa luokissa ja tuloksena heti ensimmäinen sert ja VSP. Isä Osku oli ROP luottohandlerinsa Ilpo Ojalan esittämänä. Kiitokset Ilpolle! Kingeissä Moona sai turkittomana tyytyä EH:ään.


Peppi Sert & VSP!

 
7.-8.3.2009 Minsk KV, Valkovenäjä

Kallen lapset kävivät hakemassa viimeiset cacibit Valkovenäjältä.
Rapidash Baroness Beauty ja Rapidash Baronett Boss ovat nyt myös CIB & BY MVA. Onnittelut!

 
24.2.2009 Terveystuloksia

Molemmat kingit kävivät terveystarkastuksessa:
Kallella on terveet silmät, hiukan rasvaa on silmien pinnassa.
Moonalla on muutoin terveet silmät, mutta on ylimääräisiä ripsiä, sydän terve ja polvet 0/0

 
21.2.2009 Tuusniemi, ryhmänäyttely

Tällä kertaa Peppi kävi ihastuttamassa tuomari Esko Nummijärveä. Peppi oli ROP-pentu ja arvostelussa luki, että "tällä koiralla on mahtava tulevaisuus!". Seuraava Pepin näyttely onkin sitten jo juniori-luokassa, joten katsotaan miten sitten käy...

 
1.2.2009 Kuopio, Jalostuspäivien erikoisnäyttely

Peppi aloitti näyttelyuransa BIS-tasolta niin kuin isänsä aikoinaan! Erikoisnäyttelyyn oli ilmoitettu ennätysmäärä pohjiksia 40. Pentujakin oli 6. Tuomari Reino Korpela ihastui heti Peppiin ja se oli ROP-pentu. Ja vielä Sakari Poti valitsi Pepin BIS-4 pennuksi.


Photo: Soile Torvinen


Photo: Soile Torvinen


Muutkin Oskun pennut ovat aloittaneet näyttely- ja käyttöuransa hienosti. Topi oli 31.1. Raahessa ROP-pentu ja sai Paavo Mattilalta erittäin hienon arvostelun. Japelle puolestaan on ammuttu jo 7 kk ikäisenä fasaani. Hienoa!

 
12.1.2009 UUTISIA

Osku astui Joutsenvaaran Jungle Janen. Mahdollisia pohjis-vauvoja voi tiedustella kennel Merryview's, merryviews@agrolink.fi. Janesta löytyy lisää kennelin kotisivuilta: http://home.agrolink.net/merryviews/

 
10.1.2009 Kajaani KV

Jälleen kerran aloitimme uuden näyttelyvuoden omalla näyttelyllä. Päivä oli Katille työntäyteinen, esitettävänä oli samojedit, tiibetinterrierit ja kingi. Ensin oli samojedit ja Unnan ensimmäinen näyttely. Unna Perfecta Chatanga sai ERI2 ja isosisko Helmi sai saman tuloksen ERI2. Helmin turkkikin alkaa taas kasvaa, joten tästä on hyvä jatkaa.

Sitten oli vuorossa Moona-kingi, tuloksena hienosti ensimmäisestä virallisesta näyttelystä ERI1, ROP-JUN, PN-3, vara-sert. Sitten oli vielä Susanna Rusasen Tibicinan-tibbet. 9-kuukauden ikäinen Luka-uros yllätti meidät ja oli ERI1, ROP-JUN, PU-1, sert, VSP. Myös Tibicinan-kasvattajaluokka oli ROP.

Myös Oskun poika Toivo tuli meille näytille - Toivo näyttää todella lupaavalta.